.

.

.

Area: 2,800 sf

Location: Jersey City, New Jersey, USA
Project construction: 2008

The original house, a 1880 townhouse, consisted of a 4 stories brick building. Our mission was to create 2 different two bedrooms duplex apartments, adapting the space to the new needs of modern life but keeping the charm of the original style in its façade.

The house is situated between five similar row houses from the same period, which is other reason why the front elevation has only been restored and is further kept untouched.

To provide views, the wall of the east façade (rear) on the first 3 levels, were opened and replaced by sliding windows partitions. In the lower apartment, the living area, kitchen and living room, were placed in the parlor level in order to get the best views.

The living spaces were opened up to the exterior, the unrestricted views, got from the front to the back of the house.

We also were very concerned about the environmental issues nowadays. All the materials are environmental friendly, like the bamboo floors, high efficiency appliances, double pane windows.