.

.

.

 A museum tucked under planted ramps that act as a continuation of the adjacent park.  The geometric forms above provide a visual gateway into the park.

Location: Budapest, HU
Project Status: Concept
Project Type: Competition

The focus on the reconstruction of the green area supports the preservation of the park as one of the dominant green areas of Budapest, and seeks to encourage the residents of the city, and its visitors, to enthusiastically embrace its presence. By being attentive to the green area in the design concept, the scheme accentuates the environmental advantages that the presence of the park provides to the city of Budapest.  Loss of park space is minimized with use of green terraces, ramps, and deep cantilevers that result in a minimally invasive building footprint.  The ramped landscape helps blend the structures into the park while simultaneously allowing light to penetrate into the lower levels.