.

.

.

Reconfiguration of the layout maximizes the space in a compact apartment and diffused accent lighting provides a feeling of openness and natural light.

Area: 1,000 SF

Location: New York City, NY, USA
Project Completion: 2015
Project Type: Apartment Renovation
Services: Architectural Design

This interior renovation of a second floor apartment in the Gramercy neighborhood of Manhattan transformed a dark, cramped space into one of openness and light.

The kitchen and living room layout was maximized by removing a dividing wall that separated the spaces, resulting in a much more flexible and efficient layout with plenty of storage.

An integrated island separates the kitchen and living room visually, but doesn’t constrain the spaces, all the while providing usable space for the kitchen. Soffit and accent lighting bring a diffused lighting that the previous apartment lacked.